Expeditie Voedselverwondering

beeld van groente en fruit gebruikt in het filmpje

Directeur van de Nieuwe Leefstijl, Anita van der Noord, heeft met voorlichters van stichting Kind en Voeding en met Rineke Dijkinga een filmpje opgenomen in het kader van ‘Expeditie Voedselverwondering’. Deze expeditie is de naam die aan het Food Xperience Center Noord-Nederland werd gegeven in het kader van de samenwerking met Agrifirm en Koplopers bij de Food Forward Track van Rabobank Groningen/Drenthe. Dat is een regionaal programma waar ondernemers, consumenten en andere belanghebbenden uit de gehele voedselketen werken aan het oplossen van regionale voedselvraagstukken.

Het doel van deze Expeditie is dus nog steeds om kinderen spelenderwijs te leren waar voedsel vandaan komt, hoe het groeit én hoe het smaakt. En wat wel of geen gezonde voeding is. Dus van grond tot mond, van mond tot kont en daarna in het kader van de recycling weer terug naar de grond. Het versterkt de voedselvaardigheden van kinderen en hun (groot)ouders en/of verzorgers.

Anita won er zelfs een prijs mee en er is samenwerking en coaching beloofd voor de follow-up. Het filmpje staat inmiddels ook op YouTube en is HIER te zien.

Overigens verscheen er ook een goed en uitgebreider artikel in Boerderij met eveneens een link naar het filmpje. Het artikel vind je hier.