Omdat een geschikte plek in Veenhuizen nog niet is gelukt, wordt gesproken met betrokkenen bij het Klimatorium, dat door samenwerking met het publiek, kennisinstellingen, particuliers bedrijven en het maatschappelijk middenveld nieuwe oplossingen wil ontwikkelen voor huidige en toekomstige uitdagingen op het gebied van klimaat, energie, circulaire economie, water en milieu. Daar past een leer- en ervaarcentrum voor voeding in een duurzame voedselketen natuurlijk naadloos in. De bedoeling is dat het Nederlandse Klimatorium in Tynaarlo komt naar voorbeeld van het Deense in Lemvig. De instemming van de gemeenteraad wordt op korte termijn verwacht.
Inmiddels blijkt er in andere regio’s belangstelling te zijn om het concept daar ook uit te rollen. O.a. in Den Ham (Overijssel) en in Bunschoten-Spakenburg. In de laatste plaats wordt gesproken over o.a. de Mansholt Campus en ook over Eemvallei Voedselcampus. Bij een van de bijeenkomsten waar Ronald Terpstra, betrokken bij het Klimatorium, was stond de banner van de ‘EterWeters’ met de beoogde ‘plattegrond’ van het Food Experience Center nadrukkelijk naast het podium daar.
