Onderzoek met 3D-voedselprinter gaat door

de byFlow 3D-voedselprinter van de Nieuwe Leefstijl

Vierdejaars studenten van de Hanzehogeschool Groningen Joostina Fennema en Sarena de Waard hebben hun onderzoek afgerond. Hun scriptie over o.a. wat geprint voedsel kan bijdragen aan de gezondheid van mensen met kauw- en slikproblemen is gewaardeerd en Joostina zal als stagiair doorgaan bij de Health Hub in Roden. Naast haar gaan dit komende halfjaar nog twee studenten werken met de 3D-voedselprinter, dus deze zal nog intensief gebruikt worden. De door de Nieuwe Leefstijl aangeschafte printer (deels met sponsoring van de Rabobank NWG) is in bruikleen gegeven aan het lab van de Health Hub omdat we zelf nog geen vaste locatie hebben voor ons leer- en ervaarcentrum voor voeding in een duurzame voedselketen. Mede door de coronaperikelen is e.e.a. sterk vertraagd. Maar in samenwerking met diverse partners gloort er licht …

Uit de scriptie van Joostina Fenneman en Sarena de Waard

Voor het artikel van Health Hub Roden zie: https://healthhub-roden.nl/project/wortelen-en-pepernoten-uit-de-printer?s=09